• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.nesil.ekis
ERSAĞ ÜYELİK
iŞ FIRSATI
SEVMEK KORUMAKTIR
BELGELERİMİZ
NEDEN ERSAĞ




ERSAG iŞ FIRSATI
DOĞAL ve BİTKİSEL TEMİZLİK


KİMYASALLARIN ZARARLARI
GIDA TAKVİYESİ
ERSAĞ TÜRKÜSÜ

B VİTAMİN KOMPLEKSİ



B12
AZALINCA PİLİMİZ BİTİYOR

[ Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ]

Yorgunluk ya da halsizlikten yakınıyorsanız, kafanızı bir türlü toparlayamıyor, konsantrasyon zorlukları yaşıyorsanız, uyumanıza rağmen dinlenemiyor, sabahları bitkin uyanıyorsanız, kulak çınlaması, dengesizlik, baş dönmesi gibi sorunlarınız varsa;

Daha bitmedi;
Depresyon tedavisi görecek kadar hayattan koptuysanız bu tür sorunların B 12 vitamini azlığından kaynaklanabileceği aklınızda olsun.

B12 vitamini kan yapımında da beyin sinir sistemi fonksiyonlarında da bedene destek takımının adeta “golcüsü”, “iş bitiricisi”, kısacası maçın kaderini tayin edicisidir.

Eğer yeteri kadar B12’niz yoksa kan hücrelerinizin oksijen taşıma kapasitesi azalır. Oksijensizlik enerji üretimini azaltacağından yorgun, bitkin düşmek kaçınılmazdır.

B12’niz eksikse beyniniz yeteri kadar asetil kolin üretemez. Dolayısıyla öğrendiklerine odaklanma, öğrenme ve bellek gücünden yeterice yararlanma şansınız azalır.

B12’niz eksikse beyin hücreleriniz uyarı üretme fonksiyonlarını yerine getiremez. Beyninizden çıkan uyarılar kaslarınıza, kaslarınızdan alınan duygular beyninize rahatça iletilemez.

Sonuçta dengeniz bozulur, başınız döner, olur olmaz zamanlarda düşmeye başlarsınız. Kas gücünüz ciddi biçimde azalır. Kendinizi adeta pili bitmiş bir oyuncak gibi hareketsiz, isteksiz, beceriksiz bulursunuz.

NE YAPMALI?

B12 eksikliği kolay oluşmaz. Kolay oluşmaz, çünkü karaciğerinizdeki B12 dokusu en az iki yıl size yetebilir.

İşte bu nedenle, B12 eksikliği çaktırmadan, sessiz ve derinden gelişir.


B12 noksanlığına bağlı unutkanlık/hafıza bozukluğu ya da megolablastik anemi (ya da kansızlık) belirtilerinin başlıcaları, yorgunluk, halsizlik, bitkinlik, el ayak uyuşmaları, karıncalanmaları, kas güçsüzlükleri, denge bozuklukları, baş dönmeleri, odaklanma zorlukları, kafa karmaşası, uyku sorunlarıdır.

SORUN NE?

B12 noksanlığı son yıllarda daha sık görülen bir sorundur.

Çünkü hem B12 zengini yiyecekleri daha az yiyoruz (et, tavuk, balık, süt ürünleri) hem de B12 emilimini bozacak ilaçları gereksiz ve sık kullanıyoruz. (antiasitler, reflü ilaçları, antibiyotikler, metformin gibi) Ya da yanlış yere vejetaryenlik peşinde koşuyoruz.

Eğer pilinizin yavaş yavaş zayıflamaya başladığını düşünüyorsanız bir laboratuvara uğrayıp B12 vitamini seviyenizin ölçülmesini isteyin.

Laboratuvar raporundaki rakam 500’ün hele hele 300’ün altındaysa pilinizi yeniden şarj etmenizin tek çaresinin B12 takviyesi olduğunu unutmayın.

B12 VİTAMİNİ NELERDE BULUNUR?

B12 vitamini karaciğer, böbrek, sığır eti, yumurta, süt, peynir ve balıkta bulunur.

ERSAĞ B kompleks ile tüm B grubu vitamin ihtiyacımızı giderebiliriz.






B VİTAMİN GRUBUNU YAKINDAN TANIYALIM:

B vitaminleri suda eriyen vitamin grubundadır. Günlük olarak alınması gereken B vitamini depo edilemez. Yeterli miktarda alınması gereken B vitamini fazla alımlarda işe yaramaz. Çünkü vücut, ihtiyaç duyduğu kadar vitamini bünyesinde barındırır.

B1 VİTAMİNİN FAYDALARI:
Diğer adı tiamin olarak bilinen B1 vitamini enerjinin açığa çıkmasını sağlar. Sinir sisteminin daha sağlıklı olmasını sağlar.

B1 vitamini eksikliğinde ortaya çıkan durumlar ise, aşırı sinirlilik, yorgunluk, hafıza sorunları ve depresif problemlerdir.
Kepek, pirinç, karaciğer, bira mayası, darı, mısır, enginar, çavdar ve salatalıkta bulunur.

B2 VİTAMİNİN FAYDALARI:
Vücutta antioksidan özelliği sağlayarak kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu sağlar. Proteinlerin, karbonhidratın ve yağın metabolizmasında görev alarak önemli bir etkiye sahiptir.

B2 vitamini eksikliğinde ortaya çıkan durumlar ise; dudak ve dilde yaralar, deride yaralar ve çatlamalar aynı zamanda uçukta B2 vitamini eksikliğinden oluşur.
Badem, bira mayası, buğday, peynir, böbrek ve tavukta bulunur.

B3 VİTAMİNİN FAYDALARI:
Sindirim sistemini düzenleyen B3 vitamini yağ ve karbonhidratın yakılmasında etkilidir. Kolesterolün düşmesinde etkisi olan B3 vitamini kan şekerini de düzenler.

B3 vitamini eksikliğinde ise; kas zayıflığı, halsizlik, iştah azalması ve cilt enfeksiyonlarında kendini belli eder.
Yeşil yapraklı sebzelerde, balıkta, yumurtada ve sütte bulunur.

B5 VİTAMİNİN FAYDALARI:
Karbonhidratların yakılmasını sağlayan B5 vitamini enerjiye dönüşerek metabolizmada etkin görev sağlar. Alerjileri tedavi ederi, depresyonla başa çıkar, kabızlığın giderilmesinde, mide ülserinin iyileşmesinde bağırsak sistemini düzenlemede etkilidir.

B5 vitamini eksikliğinde ise; topuk bölgesinde yanma, baş ağrısı, stres, kusma, sivilce oluşumu ve saç dökülmeleri yaşanır.
Tavuk, mercimek, bezelye, tüm tahıllar, soya fasulyesi, peynir, patates, avokado ve karnabaharda bulunur.

B6 VİTAMİNİN FAYDALARI:
Bağışıklık sistemi için önemli olan B6 vitamini sinir sisteminin de düzgün çalışmasında etkilidir. Kırmızı kan hücresi üretir. Karbonhidratların işlenmesini sağlayan B6 vitamini cilt hastalıklarından egzama ve sedefin engellemesinde büyük rol alır.

B6 vitamini eksikliğinde ise; ilk başta ciltte problemler başlar, anemi rahatsızlığı artar, keyifsizlik oluşur. İleri düzeyde bir eksiklik bulunuyorsa ataklar oluşabilir.
Fındık, pirinç, buğday, susam, ay çekirdeği, baharatlar, ciğer, antepfıstığı, sarımsak ve balıkta bulunur.

B7 VİTAMİNİN FAYDALARI:
Diğer adı biotin ve H vitamini olarak geçer. Kısacası güzellik vitaminidir. Özellikle saç ve cilt sağlığında etkin rol oynayan B7 vitamini saç dökülmeleri yaşayan kişilere özellikle tavsiye edilir. Saçlarda kepek oluşmasını engelleyen vitamini kırılan tırnaklar içinde ekstra faydalıdır.

B7 vitamini eksikliğinde ise; kaşıntı, saç dökülmeleri, incelmiş saçlar, uyuşukluk, anemi, mantar sorunları, depresyon ve kas ağrıları görülür.
Arpa, kurutulmuş zencefil, pazı, uskumru, domates, kuru maydanoz, köri, kaju, esmer şeker, mısır, karabiber, kabak çekirdeği, yulaf, mercimek, yeşilbiber, bezelye ve brokoli de bulunur.

B9 VİTAMİNİN FAYDALARI:
Folik asit adı ile bilinen B9 vitamini alyuvarların oluşumunda önemli bir görev alır. Özellikle hamilelikte verilen B9 vitamini bebeklerin sağlıklı büyümelerini sağlar. B12 vitamini ile aynı görevleri üstlenen B9 vitamini vücuda enerji vererek aktif olmanızı sağlar.

B9 vitamini eksikliğinde ise; hafıza sorunları, anemi rahatsızlığı, sinirsel bozukluklar ve doğumda kusurlara neden olur.
Brokoli, yeşil yapraklı sebzelerde, kereviz, kuşkonmaz, bamya, kuruyemişlerde, mercimek, bezelye, brüksel lahanası, avokado, fasulye, karnabahar, pancar ve turunçgillerde bulunur.

B12 VİTAMİNİN FAYDALARI:
Yaşlılarda sık görülen Alzheimer hastalığına iyi gelen doğal olarak hafızanın güçlenmesinde etkilidir. Anemiye karşı koruma sağlayan B12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekler.

B12 vitamini eksikliğinde ise; Yorgunluk, unutkanlık, kilo kaybı, ayak ve ellerde uyuşmalar görülmektedir.
Yumurta, deniz canlıları (kabuklu), peynir, ciğer, sığır eti, balık, ıstakoz, kuzu eti ve yengeçte B12 vitamini bulunmaktadır.

ALINTIDIR....



>>>>>>>>>>

ERSAĞ VİDEOLARI

VİDEO



VİDEO 1





VİDEO 2


NİSAN / HEDİYELERİ
GENEL
TEMİZLİK



OLGUN CİLTLER
İÇİN
KREM



KURKUMİN-Z
GIDA TAKVİYESİ



YÜZ TEMİZLEME
SÜTÜ



DAMLA
KONSANTRE


************
ÜRÜNLERİMİZ