• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.nesil.ekis
ERSAĞ ÜYELİK
iŞ FIRSATI
SEVMEK KORUMAKTIR
BELGELERİMİZ
NEDEN ERSAĞ




ERSAG iŞ FIRSATI
DOĞAL ve BİTKİSEL TEMİZLİK


KİMYASALLARIN ZARARLARI
GIDA TAKVİYESİ
ERSAĞ TÜRKÜSÜ

ANA SAYFA


     OMEGA3 (BALIK YAĞI)

   
Ürün Kodu : 2011
Üretici : ERSAĞ
Ürün Özellikleri
TAKVİYE EDİCİ GIDA 80 KAPSÜL
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

ERSAĞ OMEGA3

 Ersağ Omega- 3  ,  takviye edici gıda olarak üretilmektedir. Ersağ Omega- 3  içeriğinde dolgu ve katkı maddesi bulunmamaktadır. Ürünün içeriği, ürün bileşenleri tablosunda yer almaktadır.

 

 

Bileşen adı

 

2 Kapsül

 
Omega - 3

Balık yağı   2000 mg.
EPA%30       600 mg.
DHA%20      400 mg. 

 

Önerilen  Kullanım Şekli: Gıda takviyesi olarak yetişkinler için sabah akşam  günde iki defa birer kapsül  bol su ile alınması tavsiye edilir.

 

İşletme Kayıt No: TR-20-K-023284 ile Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir.

Ersağ Omega-3  Onay Numarası: 012443-30.12.2021

 

Ersağ Omega-3  takviye edici gıda olarak  Ersağ Tesislerinde Üretilmiştir.

  

Kullanıcıların dikkatine;
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği ve ilgili yayınlanan mevzuatlara göre gıda takviyesi olarak üretilen ürünlerin tanıtımında  endikasyon, hastalık ve faydaları gibi ibarelerin kullanılması yasaktır.

 

Uyarı Bilgileri: Takviye edici gıda olarak tüketilir. Tavsiye edilen günlük dozu aşmayınız. Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçmez. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. 

İLAÇ DEĞİLDİR.

Hastalıkların önlenmesi ve tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaz. Hamilelik ve emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumlarında doktorunuza danışınız. Emniyet bandı kopmuş ambalajları satın almayınız. Seri numarası üretim tarihidir. Son kullanma tarihine kadar tüketebilirsiniz. Üretim ve son kullanma tarihi ambalaj üzerindedir.

 Uyarı:  Sağlık ve kozmetik kategorisinde listelenen ürünlere ilişkin reklam ve ilanların kullanıcıları yanıltıcı, eksik ve kamu sağlığını bozucu nitelikte bilgiler içermesi ve özellikle hastalık olarak kabul edilen ve tedavi edilmesi gereken hastalıkları önlediği, tedavi ettiği ya da tedavisine yardımcı oluğu ve/veya ilaç niteliğinde olduğu şeklinde beyanlara yer verilmesi yasaklandığından ürün açıklamalarını yazmak yasaktır. 





OMEGA3'Ü TANIYORMUYUZ?

*Çoklu doymamış yağ asitleri olan “omega3 yağ asitleri”

Vücudumuzun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olan ancak vücut tarafından üretilemeyen yağ asitleri olarak tanımlanabilir.

*Omega3 vücudumuzda pek çok işlemde kullanılıyor ve bunlar arasında öne çıkanları kalp ve damar sağlığının koruması, beyin hücresini kaplayan zarın üretimi, kanın normal şekilde pıhtılaşmasının sağlanması olarak sıralayabiliriz.


*Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar omega3’ün hipertansiyon, lupus ve romatoid artrit gibi bağışıklık sistemi hastalıklarının önlenmesinde önemli bir rolü olduğunu ortaya koyuyor.


*Burada kilit nokta sağlığımız için son derece önemli olan omega3’ü sadece beslenme yoluyla veya besin takviyesi formunda alabiliyor olmamız. Yani omega3 içeren gıdaları düzenli olarak tüketmiyorsanız ve omega3 eksikliği yaşadığınızın farkında değilseniz vücudunuz bu açığı kapatamıyor.


*Uzun süre omega3 bakımından yetersiz beslenirseniz saç ve cilt kuruluğu, egzama benzeri alerjiler, kepek, göz kuruluğu ve dikkat eksikliği başta olmak üzere bazı belirtiler yaşanabilir.


*Ancak yetersiz omega3’ün bu geçici sorunlardan daha ciddi (kalp ve damar hastalıkları gibi) problemlere yol açtığını unutmamak gerekiyor.

*OMEGA3*

*Omega3’ün en çok bilinen faydası (belki ülkemizde bu sorun çok yaygın olduğu içindir) kolesterolü düşürmesidir.

*Omega3 sadece kötü kolesterol olarak bilinen “LDL kolesterolü” düşürmekle kalmaz aynı zamanda “HDL” yani iyi kolesterolü yükseltir. Bu alanda yapılan pek çok bilimsel çalışma gıdalar yoluyla daha fazla Omega3 tüketenlerin kolesterol değerlerinde düşüş olduğunu ortaya koymaktadır.

*Omega3 yüksek tansiyonun düşürülmesine 2 farklı şekilde yardımcı oluyor.

İlki damarlarda kasılmaya neden olarak kan basıncını yükselten bazı hormonların (eicosanoidler) üretimini baskılaması, ikincisi ise tansiyonu yükselttiği bilinen zihinsel stresi azaltması.

*Özellikle balık yağında bulunan ve omega3 yağ asitlerinden biri olan DHA’nın (dokosaheksaenoik asit) kalp hastalarında yüksek tansiyona bağlı kalp krizi riskini azalttığı belirtiliyor.

 *Omega3’ün kalp hastalıklarının en önemli nedenleri arasında yer alan yüksek tansiyonu ve yüksek kolesterolü düşürücü etkisi kaçınılmaz olarak kalp hastalıklarından korunmak için önerilen besin öğelerinden biri olmasını sağlıyor.

*Balık yağında bulunan EPA ve DHA adlı Omega3 yağ asitleri kandaki yağ oranını (trigliseritleri) düşürerek kalp krizi, inme ve kalp krizi geçirmiş kişilerde görülen anormal kalp ritmini önlüyor.

*Bunlara ek olarak yapılan araştırmalar düzenli olarak alınan Omega3 yağ asitlerinin damar sertleşmesi (ateroskleroz) riskini azalttığını ve damar tıkanıklığına yol açan “plak oluşumunu” geciktirdiği görülmektedir.

 *Eklem iltihabı nedeniyle eklem ağrıları yaşıyorsanız Omega3 bu ağrıları azaltmak ve eklem hareketinde gelişme sağlamak için aradığınız çözüm olabilir.

*Bu alanda yapılan bilimsel çalışmalarda düzenli olarak Omega3 kullanımının hem romatoid artrit belirtilerini azalttığını hem de romatoid artrit tedavisinde kullanılan ilaçların bırakılmasından sonra ağrı ataklarını ortadan önemli oranda hafiflettiği belirtiliyor.

*Omega3 takviyesi, genellikle menopoz sonrası dönemde hormonlardaki değişimler nedeniyle görülen ve kemiklerdeki protein örgüsünün seyrelmesi nedeniyle kemiklerin zayıflamasına yol açan osteoporozu önlemek ve gelişimini yavaşlatmak için önerilen besin takviyeleri arasında yer alıyor.

*Bunun nedeni Omega3 yağ asitlerinin vücudun kalsiyumu emme ve kullanma kapasitesini artırmasıdır. Ayrıca bu yağ asitleri idrarla birlikte vücuttan atılan kalsiyum miktarını azaltarak kemik gelişimine katkıda bulunur.

 

*İltihabı azaltıcı etkisi bulunan Omega3, astım nedeniyle iltihaplanan ve daralarak hastanın nefes alışını zorlaştıran astım hastalığı tedavisinde belirtilerin hafifletilmesi için kullanılan besin takviyeleri arasında yer almaktadır.

*Araştırmalar Omega3’ün özellikle fiziksel aktivite ile tetiklenen astım için faydalı olduğunu ortaya koymaktadır.

 

*Omega3 özellikle kolon, meme ve prostat kanserinden korunma alanında öne çıkıyor.

*Bu konuda yapılan çalışmalarda genellikle toplumların beslenme biçimleriyle kolon, meme ve prostat kanserlerinin görülme oranlarına odaklanılmış ve Omega3 bakımından zengin beslenen toplumlarda bu kanser türlerine daha az rastlanıldığı tespit edilmiş.

*Bir diğer çalışmaya göre ise kolon kanserinin erken evrelerinde kullanılan Omega3 takviyesinin kanserin gelişimini yavaşlattığı belirlenmiş.

 

*Son yıllarda yapılan araştırmalarda Omega3 ve balık yağının dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaşayan çocuklarda davranış gelişimine ve zihinsel fonksiyonlara katkıda bulunduğu belirtiliyor.

*Özellikle DHA içeren besin takviyeleri ve DHA bakımından zengin gıdaların (keten tohumu, ceviz gibi) daha fazla tüketilmesinin diğer yöntemlerle (daha fazla spor, daha az TV ve bilgisayar, daha az işlenmiş gıda tüketimi, daha sağlıklı beslenme gibi) birleştiğinde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu belirtilerini önemli oranda azalttığının altı çiziliyor.

 

*Günlük aktiviteleri engelleyecek kadar şiddetli adet ağrısı olan dismenore zaman zaman mide bulantısı ve buna bağlı kusma ile birlikte görülen jinekolojik bir hastalıktır.

*Omega3’ün bu ağrılar üzerindeki etkisi hakkında yapılan çalışmalarda, Omega3 bakımından zengin beslenmenin ve çok şiddetli adet ağrıları için Omega3 takviyesi kullanmanın şiddetli adet ağrılarını azalttığı gözlemlenmiştir.

İLAÇ DEĞİLDİR. 
GIDA TAKVİYESİDİR.
HASTALIK TEDAVİSİ AMACIYLA KULLANILMAZ.




 

 
 
Talep Formu
Ad Soyad
Sipariş Miktarı
Telefon
İl
Adres
Mesaj
 
 
 
ERSAĞ VİDEOLARI

VİDEO



VİDEO 1





VİDEO 2


NİSAN / HEDİYELERİ
GENEL
TEMİZLİK



OLGUN CİLTLER
İÇİN
KREM



KURKUMİN-Z
GIDA TAKVİYESİ



YÜZ TEMİZLEME
SÜTÜ



DAMLA
KONSANTRE


************
ÜRÜNLERİMİZ