• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yeni.nesil.ekis
ERSAĞ ÜYELİK
iŞ FIRSATI
SEVMEK KORUMAKTIR
BELGELERİMİZ
NEDEN ERSAĞ




ERSAG iŞ FIRSATI
DOĞAL ve BİTKİSEL TEMİZLİK


KİMYASALLARIN ZARARLARI
GIDA TAKVİYESİ
ERSAĞ TÜRKÜSÜ

ANA SAYFA


     ERSAĞ KARNIYARIK OTU

   
Ürün Kodu : 2007
Üretici : ERSAĞ
Ürün Özellikleri
Takviye Edici Gıda
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

KARNIYARIK OTU:

Ersağ Karnıyarık Otu takviye edici gıda olarak üretilmektedir. Ersağ Karnıyarık Otu içeriğinde dolgu ve katkı maddesi bulunmamaktadır. Ürünün içeriği, ürün bileşenleri tablosunda yer almaktadır.

  
 

Bileşen adı
 
 
2 Kapsül
 
Karnıyarık Otu Extraktı

920,4 mg
 
Önerilen  Kullanım Şekli: Gıda takviyesi olarak yetişkinler için sabah akşam günde 2 defa birer kapsül bol su ile alınması tavsiye edilir.
 
İşletme Kayıt No : TR-20-K-010657 ile Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir.

Karnıyarık Otu Onay Numarası: 000173-06.07.2015
 
Ersağ Karnıyarık Otu takviye edici gıda olarak  Ersağ Tesislerinde Üretilmiştir.
 
Kullanıcıların dikkatine: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği ve ilgili yayınlanan mevzuatlara göre gıda takviyesi olarak üretilen ürünlerin tanıtımında  endikasyon, hastalık ve faydaları gibi ibarelerin kullanılması yasaktır.
 
Uyarı Bilgileri: Takviye edici gıda olarak tüketilir. Tavsiye edilen günlük dozu aşmayınız. Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçmez. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. İLAÇ DEĞİLDİR.

Hastalıkların önlenmesi ve tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaz. Hamilelik ve emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumlarında doktorunuza danışınız. Emniyet bandı kopmuş ambalajları satın almayınız. Seri numarası üretim tarihidir. Son kullanma tarihine kadar tüketebilirsiniz. Üretim ve son kullanma tarihi ambalaj üzerindedir.
 
Uyarı:  Sağlık ve kozmetik kategorisinde listelenen ürünlere ilişkin reklam ve ilanların kullanıcıları yanıltıcı, eksik ve kamu sağlığını bozucu nitelikte bilgiler içermesi ve özellikle hastalık olarak kabul edilen ve tedavi edilmesi gereken hastalıkları önlediği, tedavi ettiği ya da tedavisine yardımcı oluğu ve/veya ilaç niteliğinde olduğu şeklinde beyanlara yer verilmesi yasaklandığından ürün açıklamalarını yazmak yasaktır. 

***********************



Karnıyarık Otunu Tanıyalım

*Karnıyarık Otu (Plantago asiatica), Sinirli Ot türlerinden olan büyük yapraklı sinirli otun yaprakları oval biçimli, kısa saplı, kenarları dişli veya dalgalıdır. Çiçekleri grimsi veya esmer, kırmızı renklidir. 10-50 cm yüksekliğindeki bu türler çok yıllık ve otsu bitkilerdir. Çiçekleri küçük ve 4 parçalı olup, gövdenin ucunda başak şeklinde toplanmışlardır.

*Dünyanın birçok ülkesinde salata olarak da tüketilen bu bitki, birçok rahatsızlığa da iyi geldiği görülmektedir. 

*
Karnıyarık otu; bünyesinde, Beta-karoten, kalsiyum ve askorbik asit (C vitamini), allantion, apigenin, aucubin, baicalein, linoleic acid, oleanolic acid, sorbitol ve tannin gibi bileşenleri içermektedir.

*
Kurutulmuş olgun tohumları 2-3 mm uzunlukta, esmer veya koyu esmer renkli, kayık biçiminde, tatsız ve kokusuz taneler olup, % 30’a varan oranlarda müsilaj (mucilage) maddeler içerdiği saptanmıştır. 

*Karnıyarık otunun faydalarından, Ülkemiz geleneksel tıbbında yararlanılmakla birlikte, Çin geleneksel tıbbı ve Hindistan geleneksel tıbbında da yararlanılmaktadır.

*Karnıyarık otunun meyvesinde, oldukça yüksek oranda LİF bulunmaktadır. Bu nedenle, karnıyarık otunun faydaları arasında, kronikleşen kabızın tedavisinin sayıldığı görülmektedir.

*
Anal fissür tedavisi, ve hemoroit tedavisi ile, bu problemlerden dolayı ameliyat olan kişilerin ameliyat sonrası yaşam sürecinde de karnıyarık otunun faydalarından yararlanmaları önerilmektedir.

*Bunun nedeni, karnıyarık otunun, dışkıyı yumuşatma ve bağırsaklardan geçişini kolaylaştırma etkisinden kaynaklanmaktadır.

*Karnıyarık otunun faydaları arasında, huzursuz bağırsak sendromu ve ishal tedavisinin de yer aldığı belirtilmelidir.

*
Karnıyarık otunun bağırsaklardan geçerken, bağırsaktaki sıvıyı emdiği, ve bu sayede, bağırsakların katılığının olması gereken seviyeye geldiği, bu sayede de ishal tedavisinin olanaklı olduğu bilinmelidir.

*Karnıyarık otunun faydaları arasında yer alan diğer etki ise, kalp ve damar hastalıklarının riskini azaltmasıdır.


*Karnıyarık otu, vücuttaki doymuş yağ oranını düşürür, dolayısı ile kötü kolesterolün düşürülmesi ve buna bağlı olarak da kalp ve damar hastalıklarının riskinin azaltılması olanaklı hale gelmektedir.

*
Karnıyarık otunun faydalarına bakmaya devam ettiğimizde, insülin dengesini sağlamasından dolayı Tip 2 diyabet tedavisinde kullanılması, bağırsak ülseri, ve mide ülseri tedavisinde kullanılması gibi etkilerden de söz edilmektedir. 


Diyet için mükemmel bir yardımcı olduğu bilinmektedir.

*Zayıflamaya da katkısı olan bitki, tokluk hissinin uzun süreli korunmasını sağlamakta olup, yiyeceklerin bağırsaklardan daha uzun sürede atılmasını olanaklı hale getirmektedir.

*Bundan dolayı, karnıyarık otunun diyet listelerinde de kullanıldığı görülmektedir.

*Yemeklerden yarım veya 1 saat önce alındığında tokluk hissi vererek açlığı azaltan, sindirimi artıran ve kişinin kilo vermesine yardımcı olan bir diğer anlamda zayıflatıcı özelliği olan bir bitki olup, kullananların düzenli öğünlerinde daha az yemek yemesini sağlamaktadır.


*Bu bitkinin tohumları, kandaki yüksek kolesterol ve trigliserid seviyesini düşürmek için kullanılır ve kan şekerini ayarlar.

*Yapılan araştırmalar karnıyarık otu tohumlarının yüksek yoğunluklu lipoprotein kolesterolü (HDL-Faydalı kolesterol) düzeylerini etkilemeden toplam kolesterol düzeyini düşürebildiğini göstermiştir.

*Karnıyarık otu (Sinirliot) tohumlarının laksatif etkisi, kabuğunun suyla temas ettiğinde kabarmasından kaynaklanmaktadır. Mideye ulaştığında 40-50 kat genişler ve bağırsakların çalışmasına yardım eden bir madde (Raghage) salgılar.

*Bu jelatine benzer bir kütle oluşturur ve dışkıyı yumuşak bir hale getirir. Sinirliot tohumundan elde edilen çözünebilir lifler, buğday kepeği gibi çözünemeyen liflerden büyük farlılıklar gösterirler. Su ile temas edince, çözünebilir lifler sünger gibi emici hale gelir, yumuşar ve normal hacminin birkaç katı hacme ulaşır. Böylelikle kişi tokluk hissi hisseder.

*Çözünebilir lifler, dışkı ağırlığını arttırır ve genel olarak dışkının vücuttan atımını hızlandırır. Diğer laksatifler (müsilajlar) gibi bağımlılık yapma riski yoktur. Liflerin yapısı bağırsak duvarlarının temizlenmesine yardımcı olur. Kalın bağırsağın kıvrım ve oyuklarına sıkışmış olan artık maddeleri parçalar ve yüzeyinde kaygan bir film tabakası oluşturur. Böylece atık maddelerin hareketini ve atılmasını kolaylaştırır.

*Yapılan gözlemsel araştırmalarda Karnıyarık Otu (sinirliot) tohumlarının, az lif alımı, az hareket, sürekli oturarak çalışma gibi şartlara bağlı kabızlığı ortadan kaldırabildiği görülmüştür.

*Çözünebilir lifler dışkının fazla sıvısını içine çekme özelliğinden dolayı ishali önler.

*Sinirliot tohumlarının en önemli özelliklerinden biri bağırsakları toksin maddelerden temizlemesidir.

*Çözünebilir lifler, mantarların, zararlı bakterilerin, sindirilememiş besinlerin, gazlar ve fazla laktik asit gibi maddelerin ve birçok zararlı kimyasalların vücuttan kolaylıkla atılmasını sağlarlar.

*Karnıyarık otunun faydaları arasında bağırsak kanseri, yani kolon kanseri riskini azaltan etkisinden de söz etmek gerekir. Çünkü karnıyarık otu, kalın bağırsaklarda bulunan toksinleri emer ve bu sayede vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan atılımını kolaylaştırır.

Karnıyarık Otu (Sinirli ot) tohumlarını, gıda takviyesi olarak, günde 2 defa 1 bardak su ile birlikte, aç karına 1 veya 2 kapsül olarak kullanılmaktadır.


İLAÇ DEĞİLDİR. 
GIDA TAKVİYESİDİR.
HASTALIK TEDAVİSİ AMACIYLA KULLANILMAZ.









 
 
Talep Formu
Ad Soyad
Sipariş Miktarı
Telefon
İl
Adres
Mesaj
 
 
 
ERSAĞ VİDEOLARI

VİDEO



VİDEO 1





VİDEO 2


NİSAN / HEDİYELERİ
BANYO WC
(BAHAR)



ALOE VERA
ŞAMPUAN



FOLİK ASİT
GIDA TAKVİYESİ



ODA SİPREYİ
(ÖZEL)



SIVI EL
SABUNU


************
ÜRÜNLERİMİZ